Новини

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОНЛАЙН КОНКУРС

26.06.2020 г.

        През месец юни ЦПЛР-ОДК гр. Провадия организира онлайн конкурс под наслов "Моето вълшебно детство". Резултатите бяха публикувани на страницата на комплекса и за наша радост имаме отново завоювани призови места. Грамотите, предоставени на г-жа П.Йорданова,  днес бяха връчени  и на  победителките:

        Деница Георгиева, 6 кл. – Първо място, възрастова група 5-7 клас ;

       Десислава Христова, 4 кл. - Първо място, възрастова група 1-4 клас ;

       Гергана Георгиева, 1 кл. - Първо място, възрастова група 1-4 клас ;

       Катрин Петкова, 1 кл. - Второ място, възрастова група 1-4 клас ;

         Честито и много нови творчески успехи!

                                                                               С Ъ О Б Щ Е Н И Е!

От днес 5.06. до 10.06.2020 г. тече записването на класираните деца в първи клас.

Необходими документи при записване :

- документ за адресна регистрация;

- удостоверение за завършена подготвителна група;

- акт за раждане.


Новини
Новини

       Днес отбелязваме 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Този празник носи в себе си светлината, която е символ на знанието и напредъка. 24 май е символ на българския дух, ден, който честваме от почти 200 години. Поздравяваме всички, учители, ученици, просветни и културни дейци!Честит празник!


ЕДИН ПО-РАЗЛИЧЕН 24 МАЙ

22.05.2020 г.

               Всяка година 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, идва с блясъка на своята тържественост.

          Училищният двор се оглася от химна „Върви народе възродени“, празнично е, ухае на цъфнали божури! Този ден има специално място в сърцата на всички нас.

          Тази година празникът ще бъде различен, но се намери вариант, използващ електронното обучение и технологиите, тази светла дата да бъде почетена.

          В навечерието му, ученици и учители отправят своя поздрав в аванс, с музикален колаж  и виртуална изложба,  подготвени в дистанционните часове.

Новини
Новини

         Това е Денят на буквите, на просветата, на духа! И на гордостта на поета, написал „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат.“ 

         Честит празник!

Новини

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН

6.05.2020г.

          Честит 6 май - Гергьовден - един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник в българския народен календар.    

Специална благодарност на Селин Мехмед, за участието и в НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА „ГЕРГЬОВДЕН”   

НАГРАДИ ОТ ОНЛАЙН КОНКУРС

30.04.2020 г.

Може да е карантина, но нашите художнички отново намериха начин за изява. В края на април, по повод деня на Земята, те участваха в онлайн конкурс в гр. Бяла.  Натали Балева от 6“б“ клас спечели второ място, а на останалите ни претенденти не им достигнаха съвсем малко гласове. 

    Поздравления за техния талант и упоритост и нови творчески успехи!

Новини

С Ъ О Б Щ Е Н И Е!

24.04.2020г.

Ръководството на Второ основно училище „Иван Вазов“ – Провадия, уведомява родителите на бъдещите първокласници, че  в периода  04.05.2020 – 02.06.2020 г.  могат да подават заявления за кандидатстване за прием в първи клас за учебната 2020 / 2021 на електронната поща на училището: ivan_vazov_provadia@abv.bg

Заявлението можете да намерите в сайта на Второ основно училище „Иван Вазов“- Провадия  -  раздел Прием

Полагане на подписа в заявлението ще се осъществи при представяне на копие на акт за раждане  и оригинала на Удостоверението за задължително предучилищно образование на детето.

Заявления  могат да се подават и на хартия при посещение в училище,  при строго спазване на епидемиологичните мерки. Носете си свой химикал и копие на акт за раждане.


ОСТАНЕТЕ СИ  ВКЪЩИ!
Новини

СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА
Второ основно училище „Иван Вазов“ град Провадия

15.03.2020г.

   Уважаеми граждани и контрагенти на Второ основно училище „Иван Вазов“ град Провадия.Обръщам се към Вас с молба и в същото време призовавайки Ви всички заедно да се организираме, да пазим себе си и близките си.
   Моля, когато имате нужда от връзка с училището да ползвате електронна поща ivan_vazov_provadia@abv.bg или обаждане на телефоните: 0895526758; 0878128743; 0876878490
     Моля, ако имате нужда от друга административна услуга, да се обадите по телефон за разяснение и да отложите искането си, за време, когато ще можем да удовлетворим желанието Ви в най-кратки срокове!
             Най - отговорно заявявам, че:
      Ние, педагогическите специалисти от Второ основно училище „Иван Вазов“ град Провадия, ще работим от разстояние и ще обучаваме нашите ученици по електронен път, използвайки възможностите на информационните технологии /КТ: Чл. 107з. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2011 г.) (1) Работата от разстояние е форма за организиране на работа, изнесена извън помещения на работодателя, извършвана по трудово правоотношение чрез използването на информационни технологии, която преди изнасянето и е била или би могла да бъде извършвана в помещенията на работодателя/, ал. 4, ал. 5/.

РОСИЦА ИЛИЕВА
Директор на ІІ ОУ „Иван Вазов”- гр. Провадия

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ!

Приемам извънредната ситуация в страната изключително отговорно и с грижа към всички ученици, родители и педагогически специалисти!

Засега е важно всички да спазваме определените предписания, свързани с обстановката, както и да запазим спокойствие!
         По отношение на образователния процес, можете да се доверите на нашите педагози и да се обръщате към тях за указания и подкрепа за образователния процес на Вашите деца. От понеделник се създава организация за провеждане на обучение в електронна среда и всеки от Вас ще получи допълнителна информация от класния ръководител .
      Към момента е необходимо да си сътрудничим повече от всякога, за да бъдем отговорни към здравето и образованието на децата.
         Знаем, че с общи усилия ще намерим най-благоприятните условия до преминаване на ситуацията.
            Сигурна съм, че ще намерите най-подходящия начин за подкрепа на Вашето дете по отношение на обучението му.
          Сега е времето да се възползваме от наличните технологични ресурси по предназначение, самите деца също могат да Ви помогнат в това отношение или дори да се справят сами.
          Възползвайте се от ситуацията да общувате повече с децата си!Грижете се за здравето си!Благодаря Ви за съдействието!Оставам на разположение за въпроси от Ваша страна!

РОСИЦА ИЛИЕВА
Директор на ІІ ОУ „Иван Вазов”- гр. Провадия

СЪОБЩЕНИЕ

13.03.2020г.

Във връзка със заповед  №РД-01-124 от 13.03.2020г. на министъра на здравеопазването се преустановяват учебните занятия до 29.03.2020г. включително.Учебните занятия ще бъдат възстановени на 30.03.2020г./понеделник/

През периода на преустановяването на учебните занятия, ще се организира преподаване и учене от разстояние – обучение, самоподготовка, консултации и т.н., за което ще бъдете допълнително информирани.

СЪОБЩЕНИЕ

05.03.2020г.

Във връзка със заповед № РД – 01-114 от 05.03.20120г. на министъра на здравеопазването се преустановяват учебните занятия за периода  6.03 11.03 включително. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 12.03.2020г. / четвъртък/

Новини

ПОЧИТАМЕ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ!

2.03.2020г.

Както всяка година, така и тази,  ученици и учители от нашето училище се включиха в честванията по повод Националния празник на България- 3-ти март.

 С поднасяне на цветя и участие в тържествената проверка заря отдаваме заслужена почит и преклонение пред паметта на героите. Всеки истински българин пази в сърцето си саможертвата им, за свободата на   БЪЛГАРИЯ.                                                                             ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Новини

УЧАСТИЕ В ОБЩИНСКИ КОНКУРС

"Свободна България" 

2.03.2020г.

На 02.03.2020 г.  в Градската  художествена галерия се състоя официалното награждаване на участниците в общинския конкурс, посветен Националния празник на България - 3 март.

С изработените в часовете по изобразително изкуство рисунки, макет и  3D постер на културно-исторически обекти от родния край, нашите ученици заеха първи места в различните категории.

Техните творби са част от изложбата за празника. /снимки/

Новини

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

1.03.2020г.

Баба Марта здраве носи,

пълна кошница с цветя

и на всеки на ръката,

връзва  някаква мечта –

да я гледа, да я мисли

и да чака пролетта –

да се сбъдне и да цъфне

и да бликне радостта.

Новини

ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО С IV а

24.02.2020г.

Технологии и предприемачество - любим час, особено когато се провежда в кабинета по Технологии. А когато и темата е "МОЯТ РАЗЛИЧЕН САНДВИЧ", тогава става и много вкусно!

"РАБОТНИТЕ ПЧЕЛИЧКИ"  от IV а клас сътвориха чудеса, забавляваха се, приготвиха си билков чай, подредиха трапезата и похапнаха сладко. /снимки/

ПОМНИМ ТЕ, АПОСТОЛЕ! ТИ СИ В СЪРЦАТА НИ!

Новини
Новини

Проект "СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА"

18.02.2020г

С изключително желание и старание "РАБОТНИ ПЧЕЛИЧКИ" IV а клас изработиха модели на Слънчевата система. Със своите индивидуални и екипни изпълнение те успяха да зарадват и очароват родители, учители и съученици. ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Скъпи "пчелички", продължавайте да се забавлявате, докато трупате знания и умения!

/снимки/

 

СВЕТИ ВАЛЕНТИН И МАТЕМАТИКАТА

14.02.2020г

         В час по ИУЧ математика петокласниците сглобиха своите сърчица от задача и нейния отговр по темата ,,Действия с десетични дроби" .

И седмокласниците, решавайки задачи в часа по ИУЧ математика  на темата ,,Ъгли в триъгълника", получиха своите сърчица. Те откриха ,,сродните душици" в двете половинки (задачата и нейния отговор).

снимки    снимки

Новини
Новини
Новини

      За пореден път седмокласниците защитиха подобаващо и своите проекти по физика и астрономия на тема „Оптични уреди”.


Новини

УСПЕШНА ГОДИНА ЗА ХУДОЖНИЦИТЕ НИ

14.02.2020г.

 

 В Националния конкурс за рисунка "Св. Трифон Зарезан" – Сунгурларе, който е ежегоден и е от Националния календар на извънучилищните дейности на МОН, Деница Георгиева от 6 „б” клас  спечели второ място и статуетка в раздел „Живопис и Графика”.

Церемонията по награждаването на победителите се състоя на 13.февруари, с  много гости от Русия и Турция,  а Дени получи наградата си лично от кмета на гр.Сунгурларе.

         Нека успехите и да се множат и да  е честита наградата и !


СЪОБЩЕНИЕ

4.02.2020г.

Във връзка с даденото задължително предписание от РЗИ – Варна и съгласно чл.105, ал.5 от ЗПУО, училищата от област Варна преустановяват учебни занятия за периода 6 февруари – 7 февруари 2020 г. /включително/. Съгласно протокол № РД-02-1/4.02.2020г.

Учебните занятия ще бъдат възстановени на 10.02.2020г. / понеделник/.

ВАЖНО ЗА УЧЕНИЦИТЕ!
29.02.2020г.СЪОБЩЕНИЕ

27.01.2020г

     Преустановяват се учебните занятия във Второ основно училище „Иван Вазов“ за периода от 28.01.2020 г. до 04.02.2020 г. включително, съгласно решение на РЗИ Варна. На 05.02.2020 г. учениците са в междусрочна ваканция, съгласно заповед на министъра на образованието и науката. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 06.02.2020 година.

ЗАПОВЕД НА ДИРЕКТОРА 


Новини

НАГРАДА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС

6.01.2020г.

В края на миналата година в Благоевград бяха  връчени наградите на участниците в VI национален  конкурс „Национален парк Рила – познат и непознат“.В конкурса с 613 свои рисунки са участвали ученици от  цялата страна. Сред наградените е и нашата талантлива художничка - Пламена Тунчева от 6а клас. 

Новини

НОВ ПРОЕКТ В УЧИЛИЩЕ

19.12.2019

От 6.01.2020г. започва работата по проект „Роботика за България“ на Фондация „ Работилница за граждански инициативи“, съвместно със  SAP България, с ученици от 5-6 клас.

Програмата цели да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите, работата в екип за конструиране и програмиране на роботи, които изпълняват социално значими мисии.

Новини

КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА РИСУНКА И СТИХОТВОРЕНИЕ

18.12.2019

В  края на календарната година Ученическият съвет в училище, с координатор г-жа Д.Димитрова, отправи предизвикателство към учениците за най-добра рисунка или стихотворение  на коледна тема.  

В конкурса за рисунка се включиха ученици от втори до седми клас. Рисунките на всички участници могат да бъдат видяни пред кабинета по изобразително изкуство на третия етаж. Вече са ясни и победителите:

1-4 клас

Първо място – Елиза Ризаева – 2а клас ;Второ място – Марина Красимирова – 2 а клас; Трето място – Неджмия  Алиева - 4 а клас

5-7 клас

Първо място – Калина Милкова  - 6 а клас,  Валентина Христова – 7 б клас

Второ място -  Пламена Тунчева – 6 а клас, Абибе Акифова – 6 б клас;  Трето място – Рая Радославова – 6 а клас.

Новини

ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ

10.12.2019 г.

Остават броени дни до едни от най-хубавите празници – Бъдни вечер и Коледа. Време за красота от вътре навън. С приближаването им се засилва желанието ни за уют и доброта.

Тази атмосфера се усеща и във IIОУ „Иван Вазов”. Учениците от всички класове проявяват различни инициативи за украсата на класните стаи и коридорите. Грейналата коледна елха, която всеки ден посреща ученици и учители засилва празничното настроение.

Новини

ТВОРЧЕСТВО С КАУЗА

6.12.2019 г.

В духа на традицията за благотворителност, тази година  IIОУ „Иван Вазов” се включи в   първия  Коледен общински базар , който се състоя на 9 и 10. декември  на Централен градски площад.

В часовете по изобразително изкуство,  сръчните шестокласници  изработиха коледни картички , сувенири, декоративни  бутилки и други коледни предмети за щандовете.

  Събраните средствата ще бъдат разпределени за 3 социални институции на територията на общината.

НЕТРАДИЦИОННИТЕ ЧАСОВЕ В НАШЕТО

УЧИЛИЩЕ СА ТРАДИЦИЯ

26.11.2019г.

      През изминалата седмица г-жа Ст.Димитрова отново провокира учениците си с нетрадиционни задачи в часовете по физика. Седмокласниците работиха в екипи по проекти на теми: ,,Пестене на електроенергията" и ,,Безопасно използване на електроенергията". Бяха изработени интересни постери, презентации, доклади и др., които трябваше да бъдат и защитавани.

      Обобщителният урок ,,Електричество” също беше много емоционален за учениците от седми клас. Той започна с играта ,,Домино", която допринесе за бързото припомняне на основните означения и зависимости. Последвалите задачи бяха решени с лекота.

      Добре свършената работа е винаги удовлетворяваща както за учителя, така и за учениците.

Новини
Новини

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ КОНКУРСА „ЕСЕНЕН ЛИСТОПАД”

21.11.2019г

На 21.ноември в салона на галерията се състоя награждаването на участниците  в ежегодния конкурс „ Есенен листопад“, организиран от ЦПЛР-ОДК гр. Провадия.
        Учениците се изявиха в две направления: рисунка и колаж.Творбите им бяха подредени в изложба, а грамотите връчени  лично от  кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев.

       Благодарим на нашите талантливи деца, че отново достойно представиха училището ни!

Ето и техните успехи:
НАПРАВЛЕНИЕ „РИСУНКА”
1 място - Рая Маринова
2 място - Натали Балева, Веселина Друмева
3 място - Валентина Христова

НАПРАВЛЕНИЕ „ЕСЕНЕН КОЛАЖ
1 място - Теодор Тунчев и Мартин Христов, Мелина Ризаева
2 място
- Шабан Шабанов

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

20.11.2019г.

Честит празник, мили семейства!

     Там, където сърцата все ни връщат…там където гонят се мечтите, където шарен бе света и всичко е възможно…там е семейството – мостчето между вчера и утре! Там е детството с вълшебната приказка – а тя е безкрайна!  В нея главният герой е детето! Другите са мама, татко, баба и дядо!

Новини
Новини
ИЗЛОЖБА НА УЧЕНИЧЕСКИЯ СЪВЕТ
Новини
НовиниНОВИ  УСПЕХИ  ЗА ХУДОЖНИЦИТЕ  НИ

8.11.2019г.

В края на октомври се проведе конкурсът  „Аз обичам Черно море”. Той е международен и се организира от  Община Несебър, ОДК-Несебър, МОН и НДК.

Предоставените произведения бяха оценени от компетентно жури, което излъчи победителите. Сред тях са и част от нашите момичета, които се класираха на първо, трето и четвърто място в съответната категория и възрастова група - Деница Димитрова, Деница Ненчева, Валентина Павелова и  Мелиса Росенова. Днес те получиха и своите награди. 

Честито!

Новини

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „МНОГОЗНАЙКО” – ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

6.11.2019г.

За първа година в Националното ученическо състезание „Многознайко”, в направление изобразително изкуство, се включиха наши ученици  от втори до седми клас. Всички участници се представиха отлично. С уменията и въображението, които проявиха, те спечелиха много медали.

Нека им пожелаем успех и в следващия кръг!

Новини
НовиниТРАДИЦИОННО НАГРАЖДАВАНЕ НА ДАРОВИТИ ДЕЦА ЗА 1-ВИ НОЕМВРИ

31.10.2019г.


По повод 1 ноември – Ден на народните будители, Община Провадия за поредна година раздаде награди на  даровитите ни деца и ученици за отличните им  постижения в обучението и извънкласните форми през изминалата учебна година.

Официалното награждаване се състоя в Народно читалище "Алеко Константинов" в гр.Провадия.

Новини


ОТБЕЛЯЗВАМЕ ПЪРВИ НОЕМВРИ

31.10.2019г.

         И през тази учебна година, по повод Деня на народните будители, се проведоха различни мероприятия.

Учениците от 3„а” клас рецитираха стихове за будителите, а учениците от 3”б” и четвъртокласниците  оцветяваха техни портрети.

Учениците от 7”б” клас, използвайки машина на времето, се срещнаха с Неофит Рилски и зададоха въпросите си към него. Един по-различен прочит на празника.

 На всички информационни табла в училище  имаше закачени  портрети на будители, а сутринта в партера, на екрана, учениците наблюдаваха презентация .


ШЕСТИ „А” ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ

30.10.2019г.

Броени дни преди 1 ноември , учениците от 6”а” клас изработиха  постери за съвременни български будители. Задачата в часа по технологии и предприемачество - работа по проект и работа в екип, даде възможност на учениците да се запознаят  с две интересни личности ,  изпреварили времето си. 

Сформираните екипи  подредиха снимки и  материали за Йордан Камджалов и Кристиан Таков, а готовите постери поставиха пред кабинета по изобразително изкуство.

Новини
Новини

УЧЕБНА ЕВАКУАЦИЯ

29.10.2019г

На 29 октомври 2019 г. се проведе учебна евакуация по пожарна безопасност  с преподаватели, ученици и служители от Второ основно училище „Иван Вазов”.

В 11.25 часа сиренно-оповестителната система  за бедствия и аварии бе задействана. Евакуацията на учениците беше организирана и ръководена от Ръководството на училището.

Учителите контролираха и коригираха действията на учениците за точно изпълнение на практическата част от занятието, което се извърши съгласно евакуационния план на училището. 

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ  СПОРТУВАТ И СЕ ЗАБАВЛЯВАТ

28.10.2019г

Учениците от четвъртите класове избраха деня след изборите за игри и забавления. Започнаха със състезание по майсторско управление на велосипед, продължиха с щафетни игри, дърпане на въже, народна топка, скачане на въже, рисуване с тебешир.

Денят беше изпълнен с много положителни емоции и изключително разтоварващ за всички.

Новини
Новини


ДЕНЯТ СЛЕД ИЗБОРИТЕ…

28.10.2019г

Денят след местните избори, който беше обявен от министъра за неучебен и присъствен, беше изпълнен с  разнообразни дейности, свързани с учебния процес. Всеки класен беше организирал за учениците си занимания по интереси, състезания, спортни игри, посещение с учебна цел на различни институции…

Времето, прекарано извън класните стаи донесе много положителни емоции на децата и учителите.


Новини

ОТКРИТ УРОК ПО МАТЕМАТИКА В  ТРЕТИ „А” КЛАС

18.10.2019г.

На 17.10.2019г. във Второ основно училище „Иван Вазов” се проведе открит урок по математика в III ”а” клас, с преподавател Йоанна Йорданова.

 Присъстваха всички учители в начален етап.

Целите на урока бяха постигнати – учениците усвоиха напълно новия материал. Активно участваха в урочната работа и показаха на всички, че математиката е лесна и много интересна.

Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ХУДОЖНИКА

17.10.2019г.

Днес, коридорът на втория етаж в училище се превърна в изложбена зала по повод Деня на художника – 18 октомври.

Изложбата обединява творбите на Мелиса Росенова и Валентина Христова от 7 „б” клас и проследява творческото им развитие от пети клас до сега.

В платната, различните колорити и контрастни живописни гами се съчетават в изящна хармония.

От началото на учебната година двете момичета се включиха и в проведеното за първи път състезание  по рисуване „Многознайко”, както и в международния конкурс за рисунка  ”Аз обичам Черно море” в гр.Несебър.

Със своя талант те заразяват не само своите връстници, но и по-малките ученици, които също с желание искат да участват в различни творчески мероприятия и конкурси.

Да пожелаем на младите художници да продължават да се развиват и да ни радват със своите творби и успехи!

Новини

ТУРНИР ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

16.10.2019г.

На 15.10.2019г. в двора на училището се проведе състезание между учениците от 5а клас за майсторско управление на велосипеди. Учениците показаха знания и умения в атрактивното състезание на две колела. Участваха 9 състезатели.

Златен медал спечели Цанимир Атанасов, сребърен медалХристиян Раев, бронзов медалАтанас Атанасов .

Достойно се представиха и момичетата – Вероника и Селян. Наградите бяха връчени от представител на родителския актив.

Новини


МАТЕМАТИКАТА Е ИНТЕРЕСНА

14.10.2019г.


 Днес,  в избираемите учебни часове по математика, учениците от пети клас  бяха подготвили презентации  на тема ,, Решето на Ератостен"

    Нетрадиционните форми за работа на г-жа Ст.Димитрова дават възможност на учениците да откриват очарованието на тази сложна наука.

Новини

ПЪРВИ ОКТОМВРИ – ДЕН НА МУЗИКАТА

1.10.2019г.

На 1-ви октомври отбелязваме международния ден на музиката, поезията и възрастните хора! По този повод в зала „Вичо Иванов“ на Ламбовата къща се състоя празничен концерт - подарък за хората от златната възраст от община Провадия.

В него участваха   даровитите ни ученици от фолклорната група с музикален педагог Тодорка Михова. Това е и първата им изява за тази учебна година.

ДАРЕНИЕ  ЗА ДАРИ

24.09.2019

Благодарим на всички, които се включиха в обявената благотворителна инициатива в началото на учебната година и оставиха своето дарение, вместо цветя,  в кутията за Дари.

Събраната сума в размер на 1750 лв. беше внесена в дарителската сметка в банка ДСК.

Пожелаваме на Дари пълно възстановяване!

Новини
Новини
Новини
Новини

НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
16.09.2019

Да си пожелаем да бъдем добри - и в часовете, 
и в междучасията - навсякъде...
Нека да докажем, че доброто побеждава не само в приказките.
Да открием истинското приятелство и да работим в екип - като трудолюбиви пчелички!

Снимки от  тържеството за откриването на учебната година
Новини

ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ

9.09.2019

Уважаеми родители и ученици,

наближава първият учебен ден, но едно дете няма да пристъпи училищния праг…

Това е Дари – наша бивша ученичка.

17-годишната Дария Живкова Димитрова страда от муковисцидоза и се нуждае от спешна скъпоструваща животоспасяваща белодробна трансплантация.

Семейството не разполага с огромната сума, необходима за трансплантацията.

Колективът на  IIОУ Иван Вазов ще се включи в  инициативата “ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ”. Приканваме Ви, ако някой от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специалната каса в училище на 16 септември, а събраната сума ще бъде преведена по сметката и.

Надяваме се на активно участие в кампанията за набиране на средства за лечението на Дари!

 

ПЪТЕКАТА

24.06.2019г.

Заключителната изява със седмокласниците от групата „Полезната математика“, с ръководител г-жа Ст.Димитрова,  се проведе на 24.06.2019г. Поради проливния дъжд се наложи учениците да не са на двора, а в кабинета по математика. Изтегляйки геометрична фигура, учениците се разделиха на четири отбора. Според числото, получено при хвърлянето на зара, те се придвижваха напред по математическата пътека. Но по нея срещаха различни предизвикателства: решаваха задача от попаднал цвят, прескачаха полета, получаваха бонус-точки, и др. Единият отбор се върна на старта…

         Докато участниците работеха по задачите си, публиката беше ангажирана със занимателни задачи.

         Екипността в работата по математика, усъвършенстване уменията за извличане на информация и обсъждане на идеи бяха водещи през цялото време.Учениците се убедиха, че могат да поставят начало, чийто край е там, докъдето стига въображението им. Усетиха, че математиката е навсякъде около нас, че всеки природен Феномен може да бъде описан на езика на математиката. Както при всяка игра, и тук имаше победители и победени.

Новини
Новини
Новини
Новини

ШЕСТОКЛАСНИЦИ ПОКАЗАХА ЕНТУСИАЗЪМ И ЗНАНИЯ

14.06.2019г.

               Нито предваканционното настроение, нито превратностите на климата успяха да разколебаят учениците от шестите класове в желанието им за съревнование и победа. Под ръководството на своите класни ръководители – госпожа Стоянка Захариева и госпожа Нели Евтимова, те се включиха  в турнира „Като рицарите”, където смелостта, ловкостта и сплотеността бяха водещи, както и в състезанието „Кой е по-грамотен?”, в което учениците демонстрираха своя усет към чистотата на българския език и готовността си  да бъдат бдителни и критични към допусканите езикови грешки.

Новини
Новини
Новини
Новини
Новини

ФИНАЛНО НАГРАЖДАВАНЕ

14.06.2019г

На 14.06.2019 г. – последният  учебен ден за учениците от 5-ти  и 6-ти клас и началото на изпитите за учениците от 7 клас, бяха наградени и последните призьори за учебната 2018/2019 година.
        Джансу Мудаимова Юсменова - 7 б клас - І място групово представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;
      Йоанна Диянова Минчева - 7 б клас - І място групово представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;

      Валентина Павелова Христова - 6 б клас - І място индивидуално представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;
      Далия Михайлова Михова - 6 б клас - поощрение за есе на конкурса по превенция на наркоманиите, гр. Благоевград.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg