Новини

ТУРНИР ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ

16.10.2019г.

На 15.10.2019г. в двора на училището се проведе състезание между учениците от 5а клас за майсторско управление на велосипеди. Учениците показаха знания и умения в атрактивното състезание на две колела. Участваха 9 състезатели.

Златен медал спечели Цанимир Атанасов, сребърен медалХристиян Раев, бронзов медалАтанас Атанасов .

Достойно се представиха и момичетата – Вероника и Селян. Наградите бяха връчени от представител на родителския актив.

Новини


МАТЕМАТИКАТА Е ИНТЕРЕСНА

14.10.2019г.


 Днес,  в избираемите учебни часове по математика, учениците от пети клас  бяха подготвили презентации  на тема ,, Решето на Ератостен"

    Нетрадиционните форми за работа на г-жа Ст.Димитрова дават възможност на учениците да откриват очарованието на тази сложна наука.

Новини

ПЪРВИ ОКТОМВРИ – ДЕН НА МУЗИКАТА

1.10.2019г.

На 1-ви октомври отбелязваме международния ден на музиката, поезията и възрастните хора! По този повод в зала „Вичо Иванов“ на Ламбовата къща се състоя празничен концерт - подарък за хората от златната възраст от община Провадия.

В него участваха   даровитите ни ученици от фолклорната група с музикален педагог Тодорка Михова. Това е и първата им изява за тази учебна година.

ДАРЕНИЕ  ЗА ДАРИ

24.09.2019

Благодарим на всички, които се включиха в обявената благотворителна инициатива в началото на учебната година и оставиха своето дарение, вместо цветя,  в кутията за Дари.

Събраната сума в размер на 1750 лв. беше внесена в дарителската сметка в банка ДСК.

Пожелаваме на Дари пълно възстановяване!

Новини
Новини
Новини
Новини

НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
16.09.2019

Да си пожелаем да бъдем добри - и в часовете, 
и в междучасията - навсякъде...
Нека да докажем, че доброто побеждава не само в приказките.
Да открием истинското приятелство и да работим в екип - като трудолюбиви пчелички!

Снимки от  тържеството за откриването на учебната година
Новини

ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ

9.09.2019

Уважаеми родители и ученици,

наближава първият учебен ден, но едно дете няма да пристъпи училищния праг…

Това е Дари – наша бивша ученичка.

17-годишната Дария Живкова Димитрова страда от муковисцидоза и се нуждае от спешна скъпоструваща животоспасяваща белодробна трансплантация.

Семейството не разполага с огромната сума, необходима за трансплантацията.

Колективът на  IIОУ Иван Вазов ще се включи в  инициативата “ДАРЕНИЕ ВМЕСТО ЦВЕТЯ”. Приканваме Ви, ако някой от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специалната каса в училище на 16 септември, а събраната сума ще бъде преведена по сметката и.

Надяваме се на активно участие в кампанията за набиране на средства за лечението на Дари!

 

ПЪТЕКАТА

24.06.2019г.

Заключителната изява със седмокласниците от групата „Полезната математика“, с ръководител г-жа Ст.Димитрова,  се проведе на 24.06.2019г. Поради проливния дъжд се наложи учениците да не са на двора, а в кабинета по математика. Изтегляйки геометрична фигура, учениците се разделиха на четири отбора. Според числото, получено при хвърлянето на зара, те се придвижваха напред по математическата пътека. Но по нея срещаха различни предизвикателства: решаваха задача от попаднал цвят, прескачаха полета, получаваха бонус-точки, и др. Единият отбор се върна на старта…

         Докато участниците работеха по задачите си, публиката беше ангажирана със занимателни задачи.

         Екипността в работата по математика, усъвършенстване уменията за извличане на информация и обсъждане на идеи бяха водещи през цялото време.Учениците се убедиха, че могат да поставят начало, чийто край е там, докъдето стига въображението им. Усетиха, че математиката е навсякъде около нас, че всеки природен Феномен може да бъде описан на езика на математиката. Както при всяка игра, и тук имаше победители и победени.

Новини
Новини
Новини
Новини

ШЕСТОКЛАСНИЦИ ПОКАЗАХА ЕНТУСИАЗЪМ И ЗНАНИЯ

14.06.2019г.

               Нито предваканционното настроение, нито превратностите на климата успяха да разколебаят учениците от шестите класове в желанието им за съревнование и победа. Под ръководството на своите класни ръководители – госпожа Стоянка Захариева и госпожа Нели Евтимова, те се включиха  в турнира „Като рицарите”, където смелостта, ловкостта и сплотеността бяха водещи, както и в състезанието „Кой е по-грамотен?”, в което учениците демонстрираха своя усет към чистотата на българския език и готовността си  да бъдат бдителни и критични към допусканите езикови грешки.

Новини
Новини
Новини
Новини
Новини

ФИНАЛНО НАГРАЖДАВАНЕ

14.06.2019г

На 14.06.2019 г. – последният  учебен ден за учениците от 5-ти  и 6-ти клас и началото на изпитите за учениците от 7 клас, бяха наградени и последните призьори за учебната 2018/2019 година.
        Джансу Мудаимова Юсменова - 7 б клас - І място групово представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;
      Йоанна Диянова Минчева - 7 б клас - І място групово представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;

      Валентина Павелова Христова - 6 б клас - І място индивидуално представяне в раздел Компютърна мултимедийна презентация на състезанието ИТ свят, гр. Добрич;
      Далия Михайлова Михова - 6 б клас - поощрение за есе на конкурса по превенция на наркоманиите, гр. Благоевград.

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ

2.06.2019г.

Новини

    Ето така ученическият  съвет на  Второ основно училище отбеляза 2 юни  - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България . Учениците изработиха колаж със снимки и презентация.

Новини

ЩАФЕТА ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ

31.05.2019г

   За поредна година се проведе   общинската  щафета. Участваха ученици от  ОУ "Хр.Ботев" с. Житница, ОУ "В. Левски" с. Бозвелийско, ОУ " Св.Св. К. Методий" с.Градинарово, ОУ"Иван Вазов", ОУ "Хр.Смирненски", СУ "Д. Благоев", ПГХРТ "Цар Симеон Велики", ПГХТР " Цар Симеон Велики".

      Нашите спортисти отново ни накараха да се гордеем:
първо място  за момичета 5-7 клас и второ място за момчета 5-7 клас

Новини

ЗАВЪРШВАНЕ НА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА

31.05.2019г

На 31.05.2019 г. стаята на ПГ се изпълни с много радост, песни, танци, стихотворения и гордост за родителите. Поводът беше тържество по случай изпращането на малките „абитуриенти“ и връчване на удостоверения за успешното завършване на предучилищната група.                                                                     Пожелаваме на бъдещите първокласници да бъдат здрави, щастливи, упорити, и амбициозни ученици, дръзки и непримирими за постигане на всички мечти! На добър час!


Новини
Новини

СПОРТЕН ПРАЗНИК В УЧИЛИЩЕ

22.05.2019г.

 

    На 22 май в училище спортувахме. При много добра организация премина традиционната щафета и организираните спортни игри в двата салона и двора на училището.  Празникът започна с предаване и приемане на знамето на училището и завърши с награждаване на всички отличили се ученици в различни състезания и конкурси през годината.

Новини

14.05.2019г.


ОБЯВЛЕНИЕ

за набиране на предложения за доставка на продукти

по Схема "Училищен плод" и Схема "Училищно мляко"


ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА IIОУ ”ИВАН ВАЗОВ”

30.04.2019

     Патронният празник – неповторимо пъстър венец от най- красивото в българските традиции и в съвременността ни и Ден на отворени врати за бъдещите първокласници

      Слънчевото априлско утро беше последният щрих в пъстроцветната феерия на днешния празничен ден. Традиции и съвременност оживяха  чрез вълнуващите изпълнения на  възпитаниците на II OУ,, Иван Вазов”,  които  показаха за пореден път, че носят в себе си творческия плам на своя патрон.

      След спиращите дъха финални фолклорни ритми, на откритата сцена, всички присъстващи бяха приканени към отворените врати на училището,  за да станат свидетели на многобройните възможности за развитие и изява на учениците; да се насладят на чаша билков чай в „Стая за природа” или да се потопят в атмосферата на Възрожденския театър.

Новини

ИЗЛОЖБА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИКА НА УЧИЛИЩЕТО

24.04.2019г.

     Изложба на учениците, изучаващи ИУЧ изобразително изкуство е подредена на втория и третия етаж в училище по повод предстоящия празник. Изложените платна и рисунки са дело на учениците през втория срок  и са много разнообразни в жанрово отношение. Най-голямо вдъхновение за младите художници са цветята, морето и животните. Сред възпитаниците на г-жа П. Йорданова има и такива, които искат трайно да се насочат към изобразителното изкуство.

Новини

22 АПРИЛ -  ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА

22.04.2019г.

Нашето училище отбеляза Деня на Земята с екологичен проект – "Пана от капачки", изработени от Ученическия съвет, под ръководството на г-жа Деница Димитрова. Паната вече украсяват коридора на втория етаж.

Новини
Новини
Новини
Новини

СЪОБЩЕНИЕ

16.04.2019

На 23.04.2019 г. от 15.00 часа до 18.00 часа в зала "Одесос" на хотел "Черно море", гр. Варна – ще се проведе  първият УЪРКШОП "Работилница за иновации на началника на РУО - Варна" насочен към ученици и родители.
http://ruo-varna.bg/images/files/2019/wrkshop.pdf

Новини


ЕКСКУРЗИЯ НА ВТОРИ КЛАС

13.04.2019


Учениците от вторите класове, заедно със своите учители, посетиха Музея на мозайките в гр. Девня и завода за стъкло в гр. Белослав. Въпреки дъжда, това беше един незабравим ден за децата и техните учителки!

Новини

„НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ”

12.04.2019

Учениците от I а клас показаха усвоените знания и умения на тържеството на класа „Ние вече сме грамотни”. Участваха в много игри и се забавляваха. Празникът премина с положителни емоции и им донесе много настроение.

Новини

СЪСТЕЗАНИЕ ”ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ”

12.04.2019

 Днес във физкултурния салон се проведе общинския етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Отборът ни, въпреки краткото време за подготовка, даде всичко от себе си и игра честно, спортсменски, отговорно и в екип. Малко се разочароваха от резултата, но не само победата е важна, а и това какво са научили.

         Благодарим Ви момчета, че приехте това предизвикателство и участвахте!

Новини


НАГРАДА ОТ XI НАЦИОНАЛЕН

ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ КОНКУРС

"ПЕСЕННА ДЪГА НАД КУТЕВ"

01.04.2019 г.


Нашият славей – Натали Балева от пети клас, отново ни донесе повод за гордост.

На 1 април, под ръководството на г-жа Т.Михова, тя взе участие в конкурса „Песенна дъга над Кутев”, организиран от Министерство на културата и НУФИ „Филип Кутев” гр. Котел и зае престижното второ място.

Новини

ОБЛАСТНИ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ

29.03.2019г

Отборът ни по лека атлетика, с треньор М.Златев, се класира на ІІ-ро място на Областните ученически игри - 2019. Поздравления!

Традициите ни в спорта имат своето продължение и днес. 


Новини

ЛEСОВЪД ЗА ЕДИН ДЕН

29.03.2019г

       Във връзка със Седмицата на гората и традиционна Национална инициатива „Лесовъд за един ден“ , ТП ДГС Провадия за поредна година организираха и проведоха обучение на деца от начален курс на училищата от гр. Провадия . Обучението премина под формата на игри и викторини.  Нашите ученици се представиха отлично и заслужено получиха ПЪРВО място.

25 МАРТ  – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

25.03.2019г

Учениците от II ОУ „Иван Вазов“, със съдействието на педагогическия съветник Деница Димитрова, отбелязаха Деня на търпението. Много от класовете поставиха на информационните табла в класните си стаи апел за търпение и толерантност, носеха отличителни символи – стикери , разлепиха мисли на бележити личности.

 Посланията се обединяваха от общата идея за по-често проявяване на тази християнска добродетел в нашето ежедневие, за повече хармония в човешките взаимоотношения.

Новини
Новини

МНОГОЗНАЙКО – ВТОРИ КРЪГ

24.03.2019г

Първокласниците пак се потрудиха и се радват на добрите си резултати! Браво! 
      Състезание "Математика без граници" и  Многознайко - математика II кръг.

Новини
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ  ДЕН  НА ХОРАТА С ДАУН

21.03.2019г

         Ученическият съвет, с ръководител  г-жа Д.Димитрова, изработи  табло за отбелязването на Международния ден на хората със Синдром на Даун. Дрескодът за много от учениците  днес беше ”шарени чорапи”, с което подкрепиха кампанията „Аз приемам”.

Новини
Новини

IV НАЦИОНАЛEН КОНКУРС „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ПЕЯТ, ТАНЦУВАТ, РИСУВАТ“

16.03.2019г

 Отлично представяне на IV НАЦИОНАЛEН КОНКУРС „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ПЕЯТ, ТАНЦУВАТ, РИСУВАТ“, гр. Шумен, в направление "Народна музика". Учениците от ФУЧ "Народно пеене" с ръководител Тодорка Михова заеха ВТОРО място.

Новини

МАТЕМАТИКАТА Е ЛОГИКА И ВЪОБРАЖЕНИЕ

15.03.2019г

На 14 март 2019г. се проведе деветото състезание „Математиката е логика и въображение“. Домакини бяха СУ „Димитър Благоев“, гр. Провадия. Участниците от I ОУ ”Хр. Смирненски” гр.Провадия, II ОУ”Иван Вазов”гр.Провадия, СУ”Димитър Благоев” гр.Провадия, СУ”Христо Ботев” с.Ветрино, СУ”Васил Левски” гр.Девня и ОУ”Хр. Смирненски” с.Гроздьово се състезаваха индивидуално. Всеки ученик решава тест, съдържащ 10 задачи от учебното съдържание по математика за съответния клас.

Призови места от нашето училище завоюваха:

1. Селин Бедри Мехмед Vа клас – златен медал

2. Валентина Павелова Христова VIб клас – златен медал

3. Теодор Ангелов Тунчев VIб клас – бронзов медал

4. Джансу Мудаимова Юсменова VIIб клас – бронзов медал

5. Ниляй Ерхан Кадир VIIа клас – бронзов медал

Останалите също се представиха много добре.

Резултатите са плод на логическото мислене и на положения труд от страна на учениците.

Пожелаваме им успех и на следващите изяви!

Новини

ТЪРЖЕСТВО  ЗА ОСМИ МАРТ В ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА

8.03.2019 г.

    Емоционално осмомартенско тържество със стихчета, песни, танци и много настроение подготвиха и представиха децата от Подготвителна група. Всяко дете поднесе на своята майка подарък - изненада, изработен от малките детски ръчички. Празникът завърши с много настроение и  щастливи детски и родителски лица !

 Да е честит празникът на всички жени!
Новини

КИБЕР ТОРМОЗ

5.03.2019 г.

 

      На 05.03.2019г., г-н  С. Стоянов - психолог към "Център за обществена подкрепа" гр.Провадия, представи на учениците от VII"а" и  VII"б" клас нови моменти по темата за кибер тормоза.

Новини

МНОГОЗНАЙКО – РОДНА РЕЧ

5.03.2019г


     Учениците от I А клас отново доказаха своето трудолюбие и упоритост. Участваха в състезанието "Многознайко-Родна реч" и се представиха достойно. 

           Да им пожелаем още много успехи!

Новини

ТРЕТИ МАРТ Е!

3.03.2019г.

По случай националния  празник на България, на 2 март пред общината в гр.Провадия се проведе тържествена проверка-заря, в която взе участие и представителен блок от IIОУ„Иван Вазов”. Ученици и учители отдадоха почит към героизма на всички, които са дали живота си за Свободата на Родината ни. Всяка година този празник буди националната ни гордост и вярата, че България ще пребъде!

 Честит празник!

 

Новини

МАРТЕНСКА РАБОТИЛНИЦА СЪБРА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

1.03.2019 г.

      За да запазят красивите ни български традиции, децата от втори „а” клас, техните родители и учители – г-жа Й.Йорданова и г-жа А.Атанасова, развихриха въображение и изработиха заедно  красиви   мартеници за здраве и сила. Присъстваха доброто настроение, положителните емоции и усмивки.

Новини

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

1.03.2019г.

С много усмивки и пожелания за здраве и щастие започна месец март за всички вазовци! 

      И тази година имаше приятна изненада, организирана от петокласниците. Учениците от пети „б” клас изработиха голяма мартеница в часа по технологии и предприемачество, с която закичиха училището, а  пети „а” клас подготвиха мартенички за всички.

      Рано сутринта, Симеон и Рая от пети „а” клас, пременени от г-жа Михова  като Пижо и Пенда, поздравяваха и закичваха малки и големи за здраве.

Много празничното настроение създаде и богатата украса в училище, изработена от сръчните ръце на г-жа А.Атанасова .

По традиция на този ден нашите четвъртокласници поздравяват детските градини. Госпожа Р. Христова и г-жа Лазарова подготвиха  чудесни мартенички, с които да зарадват децата от ЦДГ „Пролет” и „Снежанка”.

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

27.02.2019г

        По традиция, всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Световният ден на розовата фланелка.

         И тази година учениците се включиха в кампанията с постери и  рисунки, които бяха поставени на видно място в училище.  Педагогическият съветник  - г-жа Деница Димитрова, подготви презентация за превенцията на тормоза, която през целия ден се излъчваше на екрана в партера и  разигра различни стимулиращи екипността игри  с учениците от шести клас.

Новини
Новини
Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Новини

„БЪЛГАРИЯ - ДРЕВНА И МЛАДА”

27.02.2019г

        На шестото регионално състезание по Информационни технологии  „България – древна и млада” учениците ни се представиха чудесно.
І място - Валентина Павелова Христова - 6б клас

ІІІ място - Станислав Радостинов Боев - 1а клас
грамота за участие получиха:
Марина Людмилова Райчева - 2б клас
Николай Живков Йончев - 2б клас

Новини

НОВИ  УСПЕХИ НА  НАШИ УЧЕНИЦИ

25.02.2019г.

       Учениците  от II ”а” клас се представиха отлично на състезание „Многознайко” – Родна реч:

I –во мястоДаная Маринова – златен медал;

I –во мястоВенелин Димов  – златен медал;

II-ро мястоНикол Неделчева – сребърен медал;

II-ро мястоЕлица Кръстева – сребърен медал;

II-ро мястоМехмед Мехмедов –сребърен медал;

III-то мястоАйберк Ибрям – бронзов медал.

Симона Георгиева, Касандра Иванова и Ада Мехмед – грамота за участие.

Децата показаха, че с труд се постига всичко! 

Новини

      


Браво на участниците от II ”б” клас в състезанието„Многознайко” – Родна реч – първи кръг.Отново отлично представяне и заслужени медали! Продължавайте все така!

Новини

ОТ КУХНЯТА НА МАЛКИТЕ ГОТВАЧИ

20.02.2019г

Проектонаредба на МОН даде възможност през втория срок в училище да бъдат сформирани групи по интереси.

Една от тези групи е Клуб ”Здравословно и вкусно”, с ръководител П.Йорданова. Заниманията в клуба вече започнаха и днес се проведе второто събиране, на което учениците  имаха за задача да изработят постер със здравословни плодове и зеленчуци. На щафетен принцип направиха и вкусни палачинки – за да се наградят в края на дългия учебен ден и защото са нетърпеливи да опитват различни рецепти.


Новини
СИП "ХРИСТИЯНСТВО И ПРАВОСЛАВИЕ"
20.02.2019г
Един интересен час, в който децата разбраха какво е витраж и изпробваха нова техника с тишу хартия за изработването му. 


Новини

ЛЕВСКИ! ВЕЧНО В СЪРЦАТА НИ!

19.02.2019 г

Има имена, които са винаги с нас!
Имена – СВЕТИНИ!

За да се преклонят пред саможертвата  и за да отбележат 146 години от гибелта на най-достойния  българин на 19.02.2019г., учениците от Второ основно училище „Ив. Вазов” се бяха подготвили отрано.

Сутринта денят започна със стихове за Апостола, изпълнени от децата от четвъртите класове, със съдействието на техните ръководители – г-жа Росинка Христова и г-жа Тонка Димитрова. Звучаха вълнуващи стихове и песни, които докоснаха  сърцата на всички присъстващи.

Новини

На всички етажи  бяха поставени   портрети на Левски  и рисунки , от които ни гледаше човекът , с когото винаги ще имаме самочувствие на българи.

Учениците от втори "а" клас се включиха с първите си опити да нарисуват Дякона - една не лесна задача, но доста успешна.Учениците от втори „б” клас почетоха паметта на Апостола на свободата - Васил Левски, като четоха негови цитати и избраха да напишат един, който е докоснал сърцата им!

Пред кабинета по история и цивилизации, г-жа Ст.Захариева беше подредила интересна информация. Чрез снимки, тя ни разказа за почитта на хората към Васил Левски, изразена чрез издигнатите му паметници в България. 

Новини

Членовете на клуб "Художествено слово" с ръководител Н. Евтимова, съвместно с  г-жа Захариева, проведоха дискусия, в която научиха малко известни факти за Васил Левски.

  „РАБОТНИТЕ ПЧЕЛИЧКИ“ от 3”а” клас почетоха паметта на Апостола на Свободата , четейки истории за неговите подвизи и пеейки песни, с които възпяваха неговата смелост и всеотдайност. В края на часа получиха  книжка, която да им напомня за неговите славни дела, защото „Дела трябват, а не думи!“

И всичко казано в този ден за Апостола ни доближи още повече до неговия живот, до неговите идеали.


ПОДНАСЯНЕ НА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ЛЕВСКИ

19.02.2019г

      Днес се навършват 146 години от обесването на Апостола на свободата.

   Васил Левски е основна фигура в българското освободително движение, огромен национален герой  и един от най-дейните българи в борбата за освобождение на България от османско робство.

    На този ден цяла България се прекланя пред делото му.

  Педагогическият съветник  - г-жа Деница Димитрова и децата от Ученическия съвет поднесоха цветя пред паметника на Левски от името на училището.

       Да си спомним величието на личността и делата му с няколко силни и непреходни думи, изречени от Апостола, останали в сърцата ни:

 "И не забравяйте - Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме."

Новини
Новини

НОВ КАБИНЕТ В УЧИЛИЩЕ

14.02.2019г.

Отскоро нашето училище може да се похвали с нов кабинет по Технологии и предприемачество, ремонтиран и обзаведен изцяло със средства от бюджета. Кабинетът разполага с нови кухненски маси, шкафове, уреди и пособия за малките готвачи.

Щастливи сме да покажем новия интериор и първите готвачи, които имаха възможност да усвоят кулинарни умения и да приготвят вкусни творения.

Благодарим на г-жа  Росица Илиева – Директор на Второ училище, че реализира тази наша мечта!

Новини

ВАЛЕНТИНКА ЗА ДЕНЯ НА ЛЮБОВТА

13.02.2019 г.


       Днес в часа по изобразително изкуство учениците от 6.а клас изрисуваха  и оцветиха пъзел - валентинка  по повод  празника на любовта. Идеята за голямото сърце  е да се внесе повече цвят и настроение в училищния  живот, а за художниците  - удоволствие и забавление.


      Независимо дали е Свети Валентин, Коледа или който и да е друг празник – обичайте се и бъдете добри!

 

Новини

ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

4.02.2019 г.

       На 5 февруари 2019г. светът ще отбележи за 16-та поредна година международния Ден за безопасен интернет. Всяка година над 150 държави на всички континенти се обединяват за каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора. Нашето училище също се включи в инициативата.

Новини
     СЪОБЩЕНИЕ
29.01.2019 г
Във връзка с решение на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борбата с грипа и ОРЗ се преустановява образователния процес до 04.02.2019 г. включително. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 06.02.2019 г. /сряда/, тъй като 05.02.2019 г. е междусрочна ваканция за учениците.
СЪОБЩЕНИЕ
21.01.2019 г

      Във връзка с високата заболеваемост от грип и дадено предписание на РЗИ - Варна се преустановява образователния процес за периода от 22.01.2019 г. до 29.01.2019 г. включително. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 30.01.2019 г./сряда/

МНОГОЗНАЙКО

15.01.2019

     Медалистите от състезанието "Многознайко" в разделите: "Млад математик" и "Аз зная английски".

Новини
Новини

VI международeн турнир „Математика без граници”

8.01.2019г.

     В есенния кръг на VI -тия международен турнир „Математика без граници”. участваха 21 298 ученици от 20 страни.

        Нашите участници се представиха много добре и завоюваха 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.
        Носителите на призови отличия са:

1 място и златен медал – Светлозара Стелан Василева – 1 клас
1 място и златен медал – Георги Иванов Галинов – 1 клас
2 място и сребърен медал – Станислав Радославов Боев – 1 клас
3 място и бронзов медал – Ивелина Михайлова Светльова – 1 клас
3 място и бронзов медал – Николай Живков Йончев – 2 клас
3 място и бронзов медал – Ива Петрова Маджарова – 3 клас

 

Колективът на Второ основно училище

 Ви поздравява най-сърдечно

 с настъпващите

 Коледни и Новогодишни празници!

С пожелание за здраве, щастие, благоденствие и просперитет!

Да бъде успешна и щастлива Новата 2019-та година!В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg